WallaMe – добавена реалност в клас

Представях това приложение миналата година на обучение във Велико Търново. Но, признавам, след това забравих за него. То си стои тихо на телефона ми и очаква да го включа в действие. Всъщност  би било интересно да се използва в класната стая  – едно малко приключение с телефон в ръка.

Първото важно условие все пак е наличие на wifi – на смартфоните/таблетите – и на учителя, и на учениците. Освен това приложението трябва да се инсталира на устройствата, за да може да се види какво е “поланието” на определеното място.

Вече често се използват QR кодове в образованието – описвала съм как точно може да се използват за задаване на “мисии” (които всъщност са задачи – от такива в час, до даване на домашно по интересен за децата начин).

WallaMe е нещо подобно – насочваш устройството към определено място в стаята (няма нужда да е лист, програмата действа според местоположение) и… на екрана се появява текст, стикер, снимка – и това може да е задача, откъс от книга или… Или… според целите на учителя – формула, думи и изрази на чужд език… Забавно представяне на иnформация.

Нещо повече – самите ученици може да създават свои  бележки (или информация – в зависимост от поставената задача) на избрано от тях място. Може да снимат мястото, да го споделят със съучениците си и учителя, за да се види от всеки това, което са направили.

 

 

Facebook Comments

Share the Post

Comments

No comment yet.

Leave a Reply